Mé první setkání s deníkem


Ten den, kdy mi Motivační deník přistál ve schránce, jsem to vůbec nečekala. Přišel jako blesk z čistého nebe. A doslova mi vyrazil dech. Byl čtvrtek a já přijela domů po několikátém neúspěšném pracovním pohovoru v řadě. Cítila jsem se vyčerpaně. Díky krizi, která vládne světem mě potkala výpověď a v první chvíli
jsem za to byla vděčná. Nesnášela jsem svou práci. Přála jsem si zorganizovat život podle sebe. A tak mě vesmír vyslyšel a já se stala nezaměstnanou. Jenže účtenky nepočkají, proto jsem se vrhla do maratonu „prostě si nějakou práci najdi.“ Můj zakořeněný strach nezůstat bez peněz mě šrouboval do jakéhosi vnitřního tlaku. Jenže když se na něco křečovitě upnete, vysává to z vás energii a pak nevidíte, co máte přímo před nosem.


Ve chvíli naprostého zoufalství mi osud poslal Motivační deník. Od první stránky jsem cítila, jak ve mně list po listu probouzí skrytou vnitřní sílu a odhodlání. Zamilovala jsem si tu vůni kůže a papíru. Motivační citáty mne naplnily odhodláním a nadějí. Pak jsem si vyplnila list, za co všechno jsem v životě vděčná a také Život v kostce, který mi nastínil, co vše už jsem prožila a kolik mě toho ještě v životě čeká. Uvědomila jsem si své silné stránky a co musím udělat. Sepsala jsem si úspěchy, na které jsem v životě hrdá a překvapilo mě, kolik jsem už toho vlastně za svůj život zvládla! Neboť vše, čemu posíláš svou energii, to roste.


Zaplavil mě pocit euforického štěstí, že je vlastně všechno tak, jak má být. Že mě vesmír stále má rád a chystá pro mě něco skvělého. Dovolila jsem si uvěřit, že můžu pustit všechny své strachy z budoucnosti. Dovolila jsem si zhluboka se nadechnout a vtáhnout vzduch do posledního kousku plic. Ať je doba, jaká chce, deník mi vrátil sílu uvěřit a nebát se toho, co přijde.


Protože když se člověk odprostí od svých strachů, přijde něco nečekaného a úžasného. I když to teď zrovna nevidíš, protože se na to úpěnlivě soustředíš. Vrátí se tvoje sny a stránku po stránce můžeš opět začít psát svůj příběh. I mě pomohl deník najít víru v sebe sama, cestu zpět ke svým snům. Nosím jej neustále u sebe a každou inspirativní myšlenku do něj zapisuji. Někdy stačí jen pohlédnout do tmy a sledovat, co fascinujícího to přinese do tvého života!

Magda