Inspirace a tipy, jak pomoci své partnerce v podnikání, se seberozvojem a jak se posunout na vyšší level

Máte po svém boku úspěšnou ženu? Ať už je manažerkou, ředitelkou, úspěšnou podnikatelkou nebo teprve začíná, ale má obrovský potenciál uchytit se mezi konkurencí, myslete na to, že každá žena potřebuje podporu. A kdo jiný by ji měl ženě dát než její muž? 

Podporu můžete své partnerce vyjádřit hmotnými dárky a nejrůznějšími pomocníky, kteří její pracovní život vylepší. Zároveň podporou mohou být i vaše činy a pomoc. V článku přinášíme obojí - inspirace na originální dárky pro podnikavé ženy i tipy na nehmotnou podporu podnikání a seberozvoje. 

Dárky, které pomohou se seberozvojem a podnikáním 

Blíží se narozeniny vaší drahé polovičky nebo jiná událost, která si žádá dárek? To je skvělá příležitost na vyjádření podpory v podnikání a rozvíjení sebe sama. Abyste mohli takový dárek darovat, chce to zajímat se o vaší partnerku - tušíte, co by ocenila nejvíce? 

Diář a kancelářské pomůcky 

Jakmile začne člověk podnikat, je důležité začít více plánovat svůj čas. Pro time management je skvělým pomocníkem diář. Stačí se pak podívat na konkrétní den a hned víte, kde a kdy se co děje. 

 

Při výběru diáře dejte ale pozor. Na trhu se objevuje velké množství diářů - různé vazby, týdenní i denní provedení, různé desky i designy obalů. Každý člověk má své preference, a tak může být někdy těžké trefit se ženě do v kusu. 

 

Darovat můžete i další kancelářské pomůcky, které by si vaše partnerka sama nekoupila - co takový motivační zápisník, pouzdro na notebook nebo kvalitní pero? 

Motivační diář vždy po ruce

Ať už pro začátky v podnikání, kdy je důležitý brainstorming a vymezení krátkodobých i dlouhodobých cílů, nebo jako způsob, jak pracovat sama na sobě je motivační diář perfektní volbou. Díky tomuto pomocníkovi bude vaše drahá přesně vědět, čeho chce v daném týdnu, roce nebo i životě dosáhnout. Kromě toho se diář může stát i dobrým terapeutem. Stačí tužka a z veškerých starostí se prostě a jednoduše vypsat. Třeba to nakonec povede k řešení a nebo novému podnikatelskému plánu, kdo ví.

Šperky jako třešnička na dortu 

Pro ženy vysokého postavení je velmi důležité vypadat dobře, reprezentativně a při schůzkách s klienty nebo zaměstnanci udělat výborný dobrý dojem. Toho žena docílí nejen příjemným vystupováním, ale také prostřednictvím svého vzhledu. 

 

Nehty, kosmetiku, úpravu vlasů, nákup oblečení - to si většinou každá žena zařizuje nejradši sama. Pro muže přichází ta správná chvíle při výběru šperků. Rozhodnout se můžete pro prstýnky, řetízky nebo guess náušnice. Elegantní doplňky pomáhají ženám dodat potřebné sebevědomí. 

Hodinky

Specifickou kategorií dámských doplňků jsou hodinky, které jsou nejen elegantním doplňkem ale také praktickým pomocníkem. Pomáhají ženám hlídat čas na schůzkách - to se přece nehodí nosit po kapsách telefon kvůli kontrole časových možností. 

Oblečení a doplňky outfitů 

Trefit se do vkusu a velikosti nejrůznějších kostýmků, elegantních šatů nebo sáček, lodiček a dalších kousků, které ženě podnikatelce nesmí v šatníku chybět, není lehký úkol. Přesto máte pocit, že je to to pravé pro vaši milovanou? 

 

Pokud je vaše odpověď ano, ale stejně se na výběr necítíte, nezoufejte. Vždy můžete darovat poukaz do oblíbeného obchodu, kde si pak žena, třeba s vaší pomocí, vybere sama podle svého vkusu a gusta. 

 

Existují také doplňky, u kterých se nestane faux pas jako špatný výběr velikosti. Takovým kouskem je třeba kvalitní kožená kabelka nebo nová peněženka. 

Motivační knihy a literatura 

Motivace není nikdy dost. Věděli jste, že každý pátý Čech zažije ve svém životě syndrom vyhoření? Na takové situace je dobré být alespoň teoreticky připraven, vědět, jak na sobě pracovat, jak předcházet selhání, pracovat se stresem a tak dál. 

 

S motivační literaturou a knihami pro osobní rozvoj a pracovní růst se v posledních letech roztrhl pytel. Některé takové knihy napsali i celosvětově uznávaní odborníci, kteří úspěchu již dosáhli. Co myslíte? Nezaujala by taková literatura i ženu po vašem boku? 

 

Častou témou rozvojových knih je osobní úspěch, jak ho dosáhnout, jak na štěstí, finance, sebemotivace, lepší komunikační dovednosti, vedení týmu, relaxaci, time management a další. 

 

TIP: A nejsou to jen knihy, které mohou s motivací a seberozvojem pomoci. Pokud vaše partnerka nepatří mezi velké čtenáře, můžete ji zkusit přihlásit na nějaký kurz, e- learning nebo zajímavý webinář online. 

Drobnosti pro radost 

Chcete své ženě udělat radost jen tak? A nejlépe tak, aby potěšení nestálo příliš mnoho peněz? I takové dárky seženete. Stačí být doopravdy jen hodně všímavý. 

Pořídit můžete i takové drobnosti jako jsou vkusné reflexní prvky. Zvlášť v zimních měsících, kdy je brzy tma, se budou takové prvky hodit! I při večerních schůzkách by měl každý myslet na svou bezpečnost. 

 

Další pěknou pozorností mohou být doplňky do kanceláře, kde vaše žena pracuje. Můžete například do rámečku vyvolat vaši společnou fotku z letní dovolené, pořídit ji hrneček na kávu nebo třeba kávovar do práce. Potěšit určitě může i květinová výzdoba nebo plakáty na zeď. 

 

V neposlední řadě může být pěkným dárkem pro radost i tričko s potiskem povolání. V takovém tričku nebudete žena pravděpodobně chodit na pracovní schůzky, ale až se vydá například na firemní večírek nebo team building, určitě může takovým vtipným tričkem dát jasně najevo, že i s ní může být zábava! 

Věnujte pozornost, čas nebo pomocnou ruku 

Doopravdy to nejsou jenom hmotné dárky, které potěší u srdce. Skutečným projevem lásky je vaše pozornost, zájem, věnovaný čas nebo podaná pomocná ruka. Jak na to? 

Pomoc s financemi 

Každý je odborník na něco a kdo ví? Třeba je vaše žena skvělá ve vedení lidí, ale naopak příliš nerozumí financím a smlouvám. Někdo zase rozumí financím, ale nemá v lásce papírování a administrativu. Myslíte, že je ve vašich silách vaší lásce pomoci? Směle do toho. 

 

Nejdříve si ale ověřte, zda vaše partnerka o takovou pomoc vůbec stojí. Možná, že ne. V takovém případě byste mohli být spíše přítěží. Umět pracovat s penězi je důležité nejen v podnikání. Ať už se jedná o spoření, investování peněz, vyplácení zaměstnanců, vypracovávání smluv nebo daňového přiznání. 

Správa webu společně! 

Pokud si vaše partnerka v rámci svého podnikání založila i web, opět přichází možnost začít se trochu angažovat - pokud o vaši pomoc žena stojí a je to pro ni vítané. Péče o web, jeho grafiku, fungování a vše možné zabere spousty času navíc. 

 

A každý, kdo web má a věnuje mu čas i péči, by si přál, aby jeho web měl vysokou návštěvnost a úspěšnost. Své ženě tak můžete pomoci oslovit nové zákazníky pro její podnikání. Jak se to dělá? 

SEO služby

Základem úspěšného webu nebo eshopu jsou SEO službyoptimalizace webu pro vyhledávače. SEO služby vám jednoduše řečeno mohou pomoci dostat váš web na lepší příčky ve vyhledávání a zlepšit tím návštěvnost i úspěšnost webu. 

 

Pustit se do probádávání tajů SEO můžete na vlastní pěst nebo využít služeb zkušených lidí, kteří se SEO službám věnují déle. Jednou z technik SEO služeb je například budování zpětných odkazů v rámci článků a propagaci služeb. 

Další marketingové strategie 

Existuje spousty dalších marketingových strategií, které pomohou přilákat nové zákazníky na váš web nebo do vašeho eshopu. Patří mezi ně například: 

 

● E-mailový marketing, zasílání newsletterů a další 
● PPC reklama jako je Google Ads
● Sociální sítě a jejich správa 

 

Už určitě tušíte, že možností, jak se zapojit do aktivní pomoci s podnikáním je opravdu hodně. Nemusí jít jen o finance a SEO služby. Do vlastních rukou můžete vzít i správu sociálních sítí nebo cokoliv dalšího. 

Odpočinek a společně strávený čas 

Máte pocit, že vaše žena pracuje až moc a nezbývá příliš mnoho času na vás dva nebo její chvilku pro sebe? Vemte to do vlastních rukou a pokuste se něco zorganizovat. Společná vycházka, tajný výlet do přírody, výšlap na horách, romantický pobyt ve wellness - to záleží na vašich preferencích. 

 

Každý podnikatel i podnikatelka by měli umět vkládat čas i do svého vlastní odpočinku a relaxace. Někdy je ale potřeba je trochu pošťouchnout. Věnujte ženě více času pro sebe. Nabídněte se, že pohlídáte děti, uvaříte večeři nebo uklidíte byt, aby si mohla zajít na hodinu jógy, masáž nebo si na chvíli zalézt s knížkou. 

 

Alena Mrvíková, SEO služby a copywriting